.webp)
ZLÍN – Na zlínském tržišti Pod Kaštany se bude pravidelně grilovat. Připravovat se tam budou ryby i steaky. Jde o novinku letošní sezony a nebude jediná. Na tržišti se během tohoto roku taky uskuteční i latinskoamerický festival nebo festival piva.
Zlínské tržiště bude letos otevřené od března do prosince, půjde o třetí sezonu po rekonstrukci, která stála zhruba 100 milionů korun.
„Usilujeme o to, aby se tržiště Pod Kaštany stalo živým centrem setkávání a společenského dění. Naším cílem je nabídnout návštěvníkům kromě kvalitního nákupu i zážitky, které je vtáhnou. I letos chceme podpořit komunitní atmosféru a oživit prostor trhu hudebními vystoupeními, tematickými festivaly nebo speciálními akcemi, které budou pro návštěvníky atraktivní, “ říká zlínský primátor Jiří Korec.
Loni se na tržišti konalo 46 akcí. Bylo tam deset farmářských jarmarků, devět bleších trhů nazvaných Starým věcem nový život, pět Psích marketů, konaly se také sběratelské či dobročinné akce. Na tržišti hrály kapely, byl tam Mint Market či odpočinkové Chill out večery. Nechyběla gastro zóna s food trucky a pojízdnými stánky.
„V tomto roce přidáme do tržní nabídky pravidelné grilování ryb a masa, chystáme latinskoamerický festival, swapy, tedy akce, kdy lidé nenakupují za peníze, ale vzájemně si věci vyměňují, nebo žádaný festival piva. Občerstvení doplníme mimo jiné o ukrajinské národní speciality a pokrmy," uvedla manažerka tržiště Michaela Topič. První březnovou akcí bude v sobotu 15. března Farmářský jarmark, o den později bleší trh.
Prodejci na tržišti nabízejí farmářské produkty, ručně vyráběné řemeslné výrobky, čerstvé ovoce a zeleninu, výpěstky od drobných zemědělců.