NA ZLÍNSKÝ KRAJ SE ŽENOU BOUŘKY, HROZÍ VELKÉ KROUPY
ZLÍNSKÝ KRAJ – Náš region můžou dnes odpoledne a v noci zasáhnout velmi silné bouřky. Varuje před nimi Český hydrometeorologický ústav. Objevit se můžou kroupy i kolem tří centimetrů, intenzivní přívalový déšť a nárazy větru o rychlosti přesahující 65 kilometrů v hodině.
Výstraha platí od 16 hodin do půlnoci, největší riziko bouřek je u nás v regionu kolem Holešova, Bystřice pod Hostýnem, Valašského Meziříčí a Rožnova pod Radhoštěm.
Podle meteorologů se lokálně můžou zatopit podchody, podjezdy, sklepy a níže položená místa, můžou se rozvodnit menší toky. Hrozí lámání větví stromů, nebezpečí můžou představovat i kroupy a blesky.
„Je třeba dbát na bezpečnost především s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími předměty, hlavně větvemi. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně, “ radí meteorologové.
Souhlas s cookies přináší výhody plného využití vašeho webu
Soubory cookies nám pomáhají lépe porozumět vašim preferencím a přizpůsobit náš obsah vašim potřebám. Ale nebojte se, naše cookies jsou přátelské a bezpečné!
K jejich použití potřebujeme váš souhlas.
Co jsou cookies a proč je používáme
Cookies jsou malé datové soubory, které pomáhají webu správně fungovat a vám zpříjemňují jeho prohlížení. Stránky, které otevřete, ukládají cookies do vašeho prohlížeče a zapamatují si informace, které využijí při vaší příští návštěvě.
Vyberte úroveň cookies, kterou chcete povolit
Technické cookies
Nutné cookies pomáhají, aby byla webová stránka použitelná tak, že umožní základní funkce jako navigace stránky a přístup k zabezpečeným sekcím webové stránky. Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies.
Analytické cookies nám řeknou, jaké stránky jsou nejnavštěvovanější, jak se lidé na web dostanou (například z výsledků vyhledávání, z odkazů na jiných stránkách apod.), na co klikají, jak dlouho zůstávají apod. Díky tomu víme, co funguje a co naopak máme zlepšit. Jinými slovy, když máte zapnuté analytické cookies, pomáháte nám web dál vylepšovat.